Waarom WordPress

Waarom WordPress? 5 belangrijkste redenen.

Meest gebruikte CMS dat er is.

Bij Tegenwoordig is een responsive website niet meer weg te denken voor een onderneming. De afgelopen jaren is het gebruik van het internet alleen maar gestegen en is het medium dat hiervoor wordt gebruikt steeds vaker een smartphone. Dit gezegd te hebben is een website of webshop die responsive is maar al te belangrijk. Een mobiele gebruiker heeft dan ook waarschijnlijk hele andere verwachtingen en bedoelingen wanneer hij of zij jouw website bezoekt. Ten opzichte van een desktop gebruiker, zijn mobiele gebruikers veel sneller een website aan het 'scannen' en gericht op zoek naar informatie. Dit betekent dus ook dat een mobiele websites anders moet worden ingericht om de bezoeker op de juiste manier van informatie te voorzien.

Gratis en open-source software.

WordPress is een gratis en open-source software, waardoor iedereen een mee kan werken. Dat het systeem open-source is wil eigenlijk zeggen dat het continue vernieuwd wordt. Daarbij heeft het mede dankzij dat het een open-source systeem is de mogelijkheid om verschillende thema's, en plugins toe te voegen.

Gebruiksvriendelijk systeem.

WordPress is misschien wel het meest gebruiksvriendelijkste CMS wat er te vinden is. Het dashboard is eenvoudig en overzichtelijk en is voor iedereen te beheren. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van het CMS laagdrempelig is.
WordPress is ook erg gebruiksvriendelijk betreft het implementeren van andere systemen zoals Facebook, Twitter en YouTube. Een WordPress website is dus ook heel goed te combineren met een social media platformen voor bijvoorbeeld een social media campagne.

Gebruiksvriendelijk CMS WordPress

Goed vindbaar voor zoekmachines.

Goed vindbaar in zoekmachines. WordPress scoort over het algemeen erg goed in zoekmachines zoals Google. WordPress geeft daarnaast ook veel mogelijkheden tot het optimaliseren van een website waardoor jouw website beter gevonden wordt door bezoekers. Zo zijn bepaalde handelingen zoals het 'Google vriendelijk' inrichten van jouw website, snelheid en het up-daten essentieel op jouw WordPress website beter gevonden laten te worden. Wil jij beter gevonden worden in zoekmachines? Neem dan vrijblijvend contact op.

Veilig en snel.

Wordpress is een van de veiligste CMS die er te vinden is. Natuurlijk blijft het een CMS en kan ook dit gehacked worden. WordPress biedt daarbij wel allerlij verschillende plugins en mogelijkheden aan om jouw website toch zo veilig mogelijk in te richten voor bijvoorbeeld SPAM en Malware. Door jouw website up to date te houden, gebruik te maken van een goede host en back-ups te instaleren bescherm je jezelf tegen eventuele problemen in de website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *